Zwangerschapsverschijnselen

Het voelen van de eerste zwangerschapsverschijnselen, zoals vermoeidheid en duizeligheid geeft geen zekerheid of je daadwerkelijk zwanger bent geworden. Het nemen van een zwangerschapstest kan hierbij uitsluitsel geven of je daadwerkelijk bevrucht bent. Door de zwangerschapsverschijnselen kunnen vrouwen al vroeg het gevoel hebben dat ze zwanger zijn. De eerste symptomen kunnen al binnen een aantal dagen na de bevruchting kenbaar zijn.

De eerste zwangerschapsverschijnselen

Vaak komen menstruatieklachten overeen met de eerste zwangerschapsverschijnselen. Hierdoor is het vaak lastig om te signaleren of het gaat om een bevruchting. Het komt ook voor dat sommige vrouwen helemaal geen signalen van zwangerschapsverschijnselen doorkrijgen. Deze vrouwen merken niets van alle hormonen die door hun lichaam heengaan.

Borsten

Enkele bekende verschijnselen van een zwangerschap vinden vaak plaats bij de borsten. De borsten worden vaak groter en voelen meestal pijnlijk, gespannen of opgezwollen aan. De tepels zijn vaak ook gevoelig of jeuken heel erg.

Misselijkheid

Een ander bekend verschijnsel van zwangerschap is de misselijkheid in de ochtend, waar men soms zelfs moet overgeven. Door de invloed van hormonen komen ook verschijnselen als humeurigheid en opvliegers voorkomen.

Bekende verschijnselen

Hieronder een overzicht van andere bekende verschijnselen waar je als vrouw last van kunt hebben vlak na een bevruchting:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Duizeligheid
  • Krampen (lijken op menstruatie)
  • Drukkend gevoel op de buik
  • Vaak moeten plassen
  • Rugpijn (onderrug)
  • Spataderen

Zwangerschapstest

Om zekerheid te hebben of de symptomen daadwerkelijk op een zwangerschap duiden kun je het beste een zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest kan je op elk moment nemen.

Zwangerschap verschijnselen en dan?

Als een vrouw last heeft van zwangerschapsverschijnselen dan kan hier niet altijd wat aan worden gedaan. Het kan zijn dat ze veel moet rusten of dat ze juist medicatie moet pakken, omdat ze bijvoorbeeld te misselijk is. Als een vrouw teveel last heeft van de zwangerschapsverschijnselen kan ze het beste naar de arts gaan en vragen wat ze het beste kan doen. De arts kan beter inschatten wat de vrouw moet doen en inschatten of er ook echt sprake is van zwangerschapsverschijnselen en wat hier  tegen gedaan kan worden. Niet alle medicijnen mogen aan een zwangere vrouw worden gegeven, omdat dit bijvoorbeeld gevaarlijk voor de baby kan zijn. Daarom is het zaak om naar de dokter te gaan, die weet welke medicijnen een vrouw wel mag hebben en wat er aan de zwangerschapsverschijnselen gedaan kan worden. Ga daarom naar de huisarts als je last hebt van zwangerschapsverschijnselen en kijk samen wat je hier aan kunt doen.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact