Zwangerschap in weken

De zwangerschap in weken, week voor week bekijken? Het begin van de zwangerschap is te herkenen aan de eerste symptomen van zwangerschap. De zwangerschap kan eenvoudig worden voorspeld, omdat er veel kennis bestaat over de vorderingen van een vrouw tijdens de zwangerschap en over de groei van de baby. Met een echo kan er bijvoorbeeld worden gekeken of de baby gezond is en of het een jongetje of een meisje is. Week voor week kan je zien hoe je baby groeit en hoe de zwangerschap verloopt. Ook kan worden voorspeld hoeveel de vrouw zal gaan wegen of ze krampen kan gaan krijgen en wanneer de baby ongeveer kan komen.

Zwangerschap week voor week

De zwangerschap kan week voor week worden bekeken. Per week kunnen er veranderingen plaastvinden bij je zwangerschap. Ieder lichaam is namelijk anders. Vaak wordt in grote lijnen aangegeven hoe de zwangerschap week voor week zal gaan verlopen, maar heel precies kan dit niet worden voorspeld. Ieder lichaam is anders en de ene vrouw zal meer klachten hebben dan de andere tijdens haar zwangerschap. Neem daarom de tijd om te kijken hoe dat jouw lichaam reageert op de zwangerschap. Je kunt dan de voortgang van je zwangerschap week voor week bekijken en kijken in hoeverre dit overeenkomt met jouw lichaam. Algemene beschrijvingen kloppen vaak wel, maar met sommige dingen kun je een week voor of achter lopen. Let daarom goed op je eigen lichaam en of je bijvoorbeeld rust nodig hebt. Wordt er bijvoorbeeld gezegd dat je vanaf een bepaalde week rust moet nemen, maar je al eerder misselijk bent en geen zin meer hebt in deze klachten, dan moet je toch echt rust nemen. Bespreek eventueel met een huisarts hoeveel weken je zwanger bent en wat jehet beste kunt doen. De huisarts kan je vaak een objectief oordeel geven en aangeven wat je het beste kunt doen met jouw zwangerschapsklachten. Soms kan het zijn dat je iets krijgt tegen de pijn, maar omdat medicatie meestal niet goed is voor een baby wordt dit meestal niet gedaan.

Zwangerschapskalender

Door gebruik te maken van een zwangerschapskalender kan de zwangerschap per week worden bijgehouden. De vrouw kan iedere dag opschrijven hoe zij zich voelt of welke klachten zij heeft. Dat is een goede manier om er achter te komen hoe de zwangerschapskalender er voor de vrouw uit komt te zien. Als je dan nog een keer zwanger wilt worden kun je deze  zwangerschapskalender er bij nemen en bijvoorbeeld kunnen kijken in hoeverre je tweede zwangerschaps met de eerste overeenkomt. Het feit dat er overeenkomsten zijn bij de tweede zwangerschap betekent niet dat je ook bij een derde zwangerschap veel overeenkomsten zal zien. Iedere zwangerschap is anders, waardoor er per zwangerschap andere klachten en fijne belevenissen kunnen voorkomen. 

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact