Zwangerschap stress

Stress tijdens de zwangerschap is normaal tot zekere hoogte. Er wordt gespeculeerd of het een goede of juist een slechte invloed zou hebben op de zwangerschap. Zwanger zijn is een bijzondere gebeurtenis. Tegelijkertijd brengt dit bij sommige vrouwen ook een heleboel stress met zich mee. Een ernstige vorm van zwangerschap stress is een postnatale depressie. Je kan stress hebben omdat je er tegenop zit om moeder te worden of om een kind te baren. Het kan helpen om met iemand over je stress, angsten en gevoelens te praten en om te proberen de oorzaak van de stress te achterhalen.

Tips tegen stress tijdens zwangerschap

  • Sport zorg voor aanmaak van endorfine: hormonen die je een goed gevoel bezorgen. Een betere doorbloeding helpt ook tegen gifstoffen die ervoor kunnen zorgen dat je je depressief en sloom voelt, waardoor je meer stress krijgt.
  • Door lekker te lachen komen er allerlei goede chemicaliĆ«n vrij. Bovendoen kan humor zorgelijke situaties minder ernstig maken, hetgeen minder stress oplevert.
  • Zoek een rustig plekje op en ga lekker zitten of liggen. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling en tel bij het inademen langzaam tot zes. Houd je adem zes tellen in en adem rustig uit. Stel je tijdens het uitademen voor dat je alle spanningen en problemen uitblaast.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact