Zwangerschap roken

Tijdens de zwangerschap roken heeft een negatieve invloed op gezondheid van je baby. Roken tast ook de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen aan. Door roken zullen de eicellen in kwaliteit minderen. Door te roken zal je daarom minder snel zwanger worden. Rook je tijdens de zwangerschap, dan wordt de kans op eventuele fatale gevolgen voor je baby groter, zoals een miskraam.

Vroege geboorten

Een vroege geboorte het gevolg zijn van het niet stoppen met roken tijdens de zwangerschap. Stoppen met roken is niet alleen positief voor het kind maar ook voor jezelf. Ook mensen (bijvoorbeeld je partner) om je heen die roken hebben slechte invloeden op de zwangerschap. Probeer roken zoveel mogelijk te vermijden tijdens heb zwanger zijn.

Na de zwangerschap roken

Ook na de zwangerschap is het niet aan te bevelen om te roken. Dus begin niet opnieuw te roken wanneer de zwangerschap voorbij is. De stoffen die vrij komen bij het roken komen in de longen van je kind en dat is niet goed voor de weerstand tegen infecties.

Ontwikkeling

Wanneer het kind teveel rook heeft opgenomen tijdens de zwangerschap, kan dat slechte gevolgen hebben op de ontwikkeling van het kind. 

Borstvoeding

Wanneer je niet rookt tijdens de zwangerschap zal de borstvoeding beter zijn voor de opbouw van het immuunsysteem voor het kind. Ook zal het beter smaken en voedzamer zijn.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact