Zwangerschap alcohol

Alcohol en zwanger worden

Alcohol en zwanger worden gaan niet goed samen. Het is dan ook zeker af te raden om alcohol te drinken tijdens het zwanger worden, maar ook tijdens de zwangerschap. Er zijn echter geen harde bewijzen hiervoor gevonden, maar wel aanwijzingen dat het gebruik van alcohol in combinatie de vruchtbaarheid van zowel de man als de vrouw laat afnemen, waardoor je moeilijker kunt zwanger worden. Wil je daarom zwanger worden, dan is het verstandig om geen alcohol meer te drinken, zeker omdat alcoholgebruik tijdens de zwangerschap erg slecht is.

Alcoholgebruik man zwanger worden

Bij mannen verzwakt de alcohol het zaad. Het is dan ook verstandig om tijdens de periode dat wordt geprobeerd om zwanger te worden zo min mogelijk alcohol te drinken en eigenlijk gewoon te stoppen met het drinken van alcohol.  Wanneer er is vastgesteld dat er sprake is van een zwangerschap dan maakt het het alcoholgebruik voor de man eigenlijk niet meer uit. Het is wel netjes als de man tijdens de zwangerschap stopt met alcohol drinken, zodat de vrouw niet de neiging krijgt om mee te drinken.

Alcoholgebruik vrouw zwanger worden

Voor de vrouw is het belangrijk geen alcohol te drinken, hoe moeilijk dit soms kan zijn. Zo verhoog je de kans op zwangerschap en wen je er alvast aan om geen alcohol te drinken tijdens je zwangerschap.

Alcohol tijdens de zwangerschap

Alcohol tijdens de zwangerschap is voor de moeder, maar vooral voor de baby erg slecht. In de zwangerschap is het niet verantwoord om alcohol te drinken. Elk glas met alcohol komt voor een baby hard aan. Alcohol gebruik tijdens de zwangerschap kan ernstige gevolgen hebben, zoals een miskramen, een doodgeboren kind of een te vroege geboorte. Zelfs bij een enkel glas zijn er al aanwijzingen dat dit negatieve invloeden heeft op de zwangerschap.

Miskraam alcoholgebruik

Het gebruik van alcohol verhoogd de kans op een miskraam of een doodgeboren kind. Alcohol is zeer slecht voor een ongeboren kind. Er is geen veilige hoeveelheid alcohol. Het niet nemen van alcohol is het beste om te doen.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact