Zwanger worden

Zwanger worden

Zwanger worden is een mooie beleving. Veel vrouwen die een kinderwens hebben kiezen er samen met hun partner voor om op een gegeven moment zwanger te worden. Er zijn verschillende aspecten waarmee je reking moet houden bij het zwanger worden. Het is namelijk belangrijk dat je lichamelijk in staat bent om een kind op de wereld te zetten, maar je moet ook de zorg  kunnen dragen voor een baby. Heb je de ruimte voor een baby? Kun je het financieel aan om luiers en babyvoeding te kopen en misschien minder te gaan werken? Heb je voldoende tijd om de baby de optimale zorg te kunnen verlenen en wat doe je als je zelf weg moet? Heb je ouders die op kunnen passen of moet de baby naar een kinderdagverblijf? Dit zijn allemaal aspecten waar je vooraf goed over na moet denken voordat je zwanger gaat worden.

Wil ik zwanger worden?

Een andere vraag die belangrijk is als je zwanger wilt worden is de vraag 'wil ik wel echt zwanger worden?' Wat is de reden dat ik/wij een baby willen? Het kan zijn dat je vriendinnen hebt die een baby hebben en dat je hierdoor moedergevoelens krijgt. Het kan echter ook dat je zelf echt toe bent een aan eigen baby, die je graag wilt verzorgen, waar je de ruimte en de tijd voor hebt. In dat geval houdt niets je tegen om zwanger te worden. Het is belangrijk dat je zeker weet dat je een baby wilt, samen met je partner. Je hebt namelijk samen de verantwoording voor de opvoeding en de ontwikkeling van de baby. Denken jullie de opvoeding samen aan te kunnen en klaar te zijn voor de zwangerschap, dan kan je met de nodige voorbereidingen beginnen.

Wanneer wil ik zwanger worden?

In welke tijd wil je een baby krijgen? Wil je graag dat de baby in de zomer of juist in de winter wordt geboren? Het kan zijn dat je een bepaalde voorkeur hebt en dan kan je hier rekening mee  houden. Het is belangrijk dat je weet wanneer je de meeste kans hebt om zwanger te worden. Reken daarom uit op welke datum je het meest vruchtbaar bent en probeer dan samen met je partner zwanger te worden. Het kan zomaar zijn dat je direct zwanger wordt, maar het kan ook zijn dat het een paar maanden duurt voordat je eindelijk zwanger bent. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik van de anticonceptiepil. Bij gebruik van de pil duurt het bij de gemiddelde vrouw langer om zwanger te worden. Je kunt je ook goed voorbereiden op je zwangerschap als je weet wanneer je zwanger wilt worden. Misschien wil je op de 26e zwanger worden. In dat geval kan je op tijd beginnen met proberen zwanger te wordenen de juiste voorbereidingen treffen. Overleg ook eens met de huisarts wat de mogelijkheden zijn en waar je rekening mee moet houden. Mogelijk is het aan te raden je eetpatroon aan te passen. Je moet sowieso stoppen met roken en met het drinken van alcohol als je zwanger wilt worden.

Reacties

hoi ik een jongen van 14 kan ik zwanger worden gr hessel

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact