Zwanger ongesteld

Kan je zwanger ongesteld worden? Als je zwanger bent kan je wel eens wat bloed verliezen, waardoor het lijkt dat je zwanger ongesteld bent. Omdat een van de verschijnselen van een zwangerschap het uitblijven van de ongesteldheid is, zijn er vrouwen die denken dat ze niet zwanger zijn, terwijl ze wel zwanger zijn. Dit is erg lastig, maar je kan er weinig aan doen. Vaak merken deze vrouwen pas dat ze zwanger zijn op het moment dat ze last krijgen van misselijkheid en/of stemmingswisselingen.

Drie soorten ongesteld tijdens zwangerschap

Er zijn drie soorten van zwanger ongesteld zijn. Je kunt bijvoorbeeld bloed verliezen bij de innesteling van de vrucht, er kan sprake zijn van pseudo-menstruatie en je kan bij het 4 weken over tijd zijn mogelijk wat bloed verliezen.

Zwanger en ongesteld door innesteling

Je kunt zwanger zijn en toch ongesteld worden, omdat de vrucht zich innestelt. Op het moment dat de vrucht, dat eigenlijk het prilste begin van je baby is, zich in de baarmoeder innestelt, kan er een klein beetje bloed vrijkomen, dat wel eens voor ongesteldheid wordt aangezien. Het woord ‘vrucht’ is een andere term voor de bevruchte eicel. Je kunt een ongesteldheid door innesteling herkennen, omdat deze een week voordat de ‘echte’ ongesteldheid zou moeten plaatsvinden plaatsvindt.

Zwanger ongesteld door pseudo-ongesteldheid

Zwanger ongesteld kan je ook zijn door zogenaamde pseudo-ongesteldheid of pseudo-menstruatie. Zwanger ongesteld zijn in de zin van pseudo-ongesteldheid wordt veroorzaakt doordat je hersenen nog niet doorhebben dat je zwanger bent. Er wordt nog onvoldoende HCG-hormoon geproduceerd. Na een pseudo-menstruatie krijgt je lichaam langzaam door dat je zwanger bent. Een pseudo-ongesteldheid tijdens zwangerschap is minder hevig dan een ‘normale’ ongesteldheid.

Zwanger ongesteld door 4 weken over tijd zijn

Sommige vrouwen hebben last van zwanger ongesteld zijn, door een kleine bloeding die plaats vindt, nadat ze 4 weken over tijd zijn. Deze bloeding wordt veroorzaakt, omdat je eierstokken op dat moment stoppen met hun hormoonproductie. Heeft de placenta de taak van hormoonproductie nog niet (volledig) overgemomen, dan kan er een kleine bloeding ontstaan.

Zwangerschapstest

Verwacht je dat je zwanger zou kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat je aan het proberen bent om zwanger te worden of omdat het condoom is gescheurd of je misschien de pil bent vergeten te slikken? Neem dan een zwangerschapstest om zekerder te zijn van je zaak, als je bijvoorbeeld last hebt van misselijkheid of je ongesteldheid een week te vroeg plaatsvindt. Zo weet je eerder of je zwanger bent.

Je weet dat je zwanger bent en wordt ongesteld

Het kan voorkomen dat je al een tijdje weet dat je zwanger bent en het er toch op lijkt dat je ongesteld wordt. Het kan voorkomen dat je last hebt van een van de bovenstaande zwangerschap menstruaties, maar misschien is er iets ergers aan de hand. Het is verstandig om langs de dokter of je verloskundige te gaan.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact