Vruchtbare dagen

Als je zwanger wil worden is het handig om te weten wat je vruchtbare dagen zijn. Deze kunnen uitgerekend worden door je cyclus goed in de gaten gaat houden. Allereerst moet een vrouw weten wanneer ze ongesteld wordt, hoelang het gemiddeld duurt en of de cyclus regelmatig is. Het zou kunnen dat er maar weinig regelmaat in je menstruatiecyclus zit en dan is het lastiger om de vruchtbare dagen goed vast te stellen. Daarom moet een vrouw goed in de gaten houden hoe de cyclus loopt. Dit kan zij het beste zelf doen door een lijstje bij te houden met wanneer je ongesteld bent geworden.

Vruchtbare dagen bekijken

Je zelf je  vruchtbare dagen in de gaten houden. Zo kan je in een boekje noteren wanneer je ongesteld bent en hoelang de ongesteldheid duurt en dit een paar maanden bij houden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tot de conclusie komt dat je altijd op de 4e dag van de maand ongesteld wordt, al kan dit natuurlijk ook een andere dag zijn. Je weet in ieder geval door de menstruatie bij te houden rond welke datum je ongesteld bent. Als je de menstruatiecyclus goed bijhoudt kan je je vruchtbare dagen goed vast stellen. Hoe preciezer je de menstruatie bijhoudt, hoe preciezer je de vruchtbare dagen kunt berekenen. De vruchtbare dagen van een vrouw zijn dus prima vast te stellen als je goed je menstruatiecyclus bijhoudt. Als je alles goed bijhoudt heb je meer kans om zwanger te worden. Bereken hier je vruchtbare dagen.

Reacties

mijn dochter heeft 3 maal de prikpil gehaald maar omdat ze al die tijd bloedde heeft ze in augustus 2013 de laatste gehaald. ze bleef bloeden en is 2,5 week geleden 1 dag ongesteld geweest, ze is toen direct begonnen met de pil. Daarvoor heeft ze een keer onveilige sex gehad . ze heeft alle symptomen van zwanger zijn en moet deze dagen ongesteld worden. ik zelf denk dat die symptomen komen van de nieuwe pil. Alleen vind ik het raar dat ze erg veel gele afscheiding heeft. natuurlijk moeten we afwachten maar kent iemand dit?

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact