Voorbereiding zwanger worden

Hoe kan ik mij voorbereiden om zwanger te worden? Wanneer stop ik met anticonceptie? Moet ik mijn levensstijl aanpassen als ik zwanger wil worden? Dit kunnen vragen zijn die je hebt als je van plan bent om zwanger te worden.

Hoe kan ik mij voorbereiden om zwanger te worden?

Om de bevruchting zo goed mogelijk te laten verlopen is het verstandig om je goed voor te bereiden. Enkele punten waar je over na kunt denken als je zwanger wilt worden zijn: het stoppen met anticonceptie, het aanpassen van je voedingspatroon, het innemen van foliumzuur en het schrappen van slechte gewoontes.

Stoppen met anticonceptie

Het is essentieel om te stoppen met het gebruiken van anticonceptiemiddelen als je zwanger wil worden. Bij anticonceptiemiddelen, zoals condooms of het cervixkapje maakt het niet uit wanneer je stopt. Bij het gebruiken van andere anticonceptiemiddelen zoals de pil wordt het meestal aangeraden om hier twee maanden van te voren mee te stoppen.

Voedingspatroon aanpassen

Het is belangrijk dat je baby vanaf de dag van de conceptie de juiste voeding binnenkrijgt bij je zwangerschap. Je kunt daarom voor de zwangerschap alvast wennen aan je nieuwe voedingspatroon. Het is belangrijk dat je regelmatig en gezonde voeding binnenkrijgt, zoals groente en fruit en minder fast food artikelen.

Innemen van foliumzuur

Foliumzuur, ook wel vitamine B11, is een vitamine die erg belangrijk voor ontwikkelen van de ongeboren baby. Foliumzuur is een vitamine die ons lichaam zelf aanmaakt. Het foliumzuur wordt echter sneller afgebroken door je nieren wanner je zwanger bent. Om dit te compenseren kun je meer gaan eten of het innemen van foliumzuur tabletten.

Schrappen van slechte gewoontes bij zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste slechte gewoontes schrappen, zoals: cafeïne, sigaretten, drugs en alcohol gebruik. Je kunt deze gewoontes het beste tijdens de gehele zwangerschap vermijden.

Stoppen met alcoholgebruik

Als je zwanger wil worden moet je stoppen met het nuttigen van alcohol. Alcohol is zeer slecht voor je baby en kan ervoor zorgen dat je baby gehandicapt raakt of allerlei problemen krijgt.

Stoppen met roken

Stoppen met roken kan je kans om zorgeloos zwanger te worden en het krijgen van een gezonde baby enorm toenemen. Dit geldt ook voor meeroken.

Slechte gewoontes partner

Het is voor je partner ook belangrijk om te stoppen met slechte gewoontes, zoals roken en alcohol. Deze dingen hebben een slechte invloed op de kwaliteit van sperma.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact