Symptomen zwangerschap

De symptomen van een zwangerschap zijn niet voor iedereen hetzelfde. Op deze pagina worden de meest voorkomende symptomen die op een zwangerschap duiden aangehaald en wordt er gekeken wat een zwangerschapstest voor jou zou kunnen betekenen en wat de werking hiervan is. Als vrouw zijnde is het goed te weten wat de mogelijkheden zijn en wat je moet doen als je zwanger bent.

Zwangerschap symptomen

Er zijn enkele kleine symptomen die op een zwangerschap kunnen duiden. Je hoeft niet alle symptomen te merken om zwanger te zijn. Het hebben van een of meer van deze symptomen hoeft overigens niet altijd te wijzen op een zwangerschap: er kan ook iets anders aan de hand zijn. De meest voorkomende symptomen van zwangerschap zijn de volgende:

  • Over tijd zijn
  • Misselijk en/of braken
  • Gevoelige, iets opgezette borsten
  • Opgeblazen gevoel in onderbuik
  • Stemmingswisselingen
  • Vreemde, metaalachtige smaak in de mond
  • Afkeer van alcohol, sigaretten, thee en koffie
  • Versterkt reukvermogen

Zwangerschapstest

Een zwangerschapstest geeft duidelijkheid over de zwangerschap symptomen en laat zien of je wel of niet zwanger bent. Je kunt een test via het internet bestellen of bij de drogist kopen. Vaak kan je ook bij de apotheek terecht. Het kan zijn dat je twijfelt over de betrouwbaarheid van de test, dan kun je deze na een week nog een keer doen, zodat je meer zekerheid hebt over de uitslag. Vaak is het verstandig om een paar dagen of zelfs weken te wachten om een test te doen, zodat de test zekerheid geeft. Kun je echt niet wachten dan kun je toch een zwangerschapstest kopen en deze test doen. Je kunt bij de huisarts ook een test laten doen. Deze onderzoekt dan of je zwanger bent. Je moet dan in een potje plassen, waarna je urine wordt onderzocht en je te horen krijgt of je zwanger bent of niet. Er wordt dan vaak ook gevraagd naar de symptomen waar je last van hebt, waarbij je kunt denken aan misselijkheid en met name stemmingswisselingen. Andere symptomen lees je hierboven. Door onder andere te vragen naar je symptomen kan de huisarts de situatie beter in kaart brengen.

Werking van de zwangerschapstest

Om zeker te zijn of je zwanger bent, is het een verstandige om een zwangerschapstest te doen. De werking van deze test is betrouwbaar. Maar veel vrouwen nemen bij zwangerschap symptomen geen risico en doen de test twee keer. Ze doen de test na een paar dagen of een week nog eens, om zo meer zekerheid te hebben over hun eventuele zwangerschap. Dit kan voor een vrouw meer geruststelling geven en wordt daarom ook zeker niet afgeraden. Het belangrijk dat de werking van de test wordt gevolgd. Lees daarom goed de gebruiksaanwijzing van de zwangerschapstest. Deze moet helemaal opgevolgd worden om het beste resultaat te krijgen. Volg de stappen daarom goed als je een zwangerschapstest gaat doen. De reden dat je een test gaat doen zal kunnen zijn dat je last hebt van symptomen die kunnen duiden op zwangerschap. Ook kan je de pil zijn vergeten of kan het condoom zijn gescheurd.  Je kunt bij twijfel altijd naar een huisarts gaan en deze kan je adviseren over wat je het beste moet doen. Omschrijf dan je klachten ook goed, zodat de huisarts je goed kan helpen. Neem het lijstje symptomen wat hierboven staat eens goed door. Heb je last van meerdere symptomen, dan kan het er op duiden dat je zwanger bent en kun je een zwangerschapstest laten doen.

Reacties

Hallo Na mijn vermoedelijke eisprong kreeg ik veel rare, vage klachten. Ik kreeg 5 dagen na de ovulatie plotseling buikpijn, het deed zo een pijn dat ik niet kon bewegen. De pijn die heeft ongeveer 20 minuten geduurt en daarna wat het weg. Heb sindsdien elke dag steken in mijn buik en ook krampen. Heb ook last van een metaalachtige smaak in mijn mond en gevoelige borsten et. ik word daarnaast ook erg snel boos.Ik moet nog 2 dagen wachten op mijn nod, ik hoop het natuurlijk niry

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact