Oorzaken uitblijven menstruatie

Wat is de oorzaak van het uitblijven van mijn menstruatie? Ben ik zwanger? De menstruatiecyclus is per vrouw verschillend. Een gemiddelde menstruatiecyclus duurt 28 dagen.

Meest voorkomende oorzaken uitblijven menstruatie

Wanneer je over tijd bent, kan dit een reden zijn om je af te vragen of je zwanger bent. Dit hoeft echter niet altijd waar te zijn. Er zijn namelijk ook andere situaties waardoor het uitblijven van je menstruatie kan ontstaan. De meest voorkomende oorzaken van het uitblijven vanje menstruatie zijn: ziekte, stress, overschakelen van je pil, overgewicht, ondergewicht, verandering van je levensritme en zwangerschap. Hieronder volgt een uitleg over de meest voorkomende oorzaken van het uitblijven van je menstruatie.

Ziekte menstruatie

Wanneer je ziek bent kan dit leiden tot het uitblijven van je menstruatie. Dit kan zowel bij kortstondige en bij langdurige ziekte optreden. Het uitblijven van je menstruatie is meestal voor een tijdelijke periode.

Stress menstruatie

Stress kan ervoor zorgen dat je menstruatie uitblijft. Dit komt doordat je lichaam bij stress teveel van het hormoon GnRH aanmaakt, wat dus uitblijven van ovulatie of je menstruatie tot gevolg heeft.

Overschakelen van je pil en menstruatie

Wanneer je overschakelt naar een andere pil, kan dit effect hebben op je menstruatiecyclus, waardoor menstruatie kan uitblijven.

Overgewicht menstruatie

Vrouwen met overgewicht kunnen een onregelmatige menstruatie hebben. De menstruatie kan ook verschuiven. De menstruatie kan voor mensen met overgewicht ook helemaal uitblijven.

Ondergewicht menstruatie

Vrouwen die kampen met ondergewicht kunnen een onregelmatige ongesteldheid hebben. Vrouwenmet ondergewicht hebben niet genoeg lichaamsvet, waardoor je soms helemaal niet menstrueert.

Verandering van je levensritme

Door het veranderen van je levensritme, kan je biologische klok van slag raken, waardoor je menstruatie of ovulatie kan uitblijven.

Zwangerschap

Ben ik zwanger? Het uitblijven van je ongesteldheid kan erop duiden dat je zwanger bent. Voor uitsluitsel is het verstandig om een zwangerschapstest te doen. Zoals hierboven reeds is verteld, hoeft zwangerschap niet altijd de oorzaak te zijn van het uitblijven van je menstruatie.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact