Kenmerken zwangerschap

Wat zijn de kenmerken van een zwangerschap? Wat zijn de eerste verschijnselen van een zwangerschap? Wat zijn de meest voorkomende symptomen van een zwangerschap? Kan ik uitrekenen hoelang is zwanger ben?

Wat zijn de kenmerken van een zwangerschap?

Voor elke vrouw zijn de kenmerken van een zwangerschap anders. Niet elke zwangere vrouw ondervind dezelfde kenmerken en verschijnselen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende symptomen van een zwangerschap. Wanneer je zeker wilt weten of je zwanger bent kunt je een zwangerschapstest doen of laten afnemen.

Eerste kenmerken zwangerschap

Vanaf de eerste dag van de bevruchting veranderen er dingen in je lichaam als je zwanger bent. De eerste kenmerken die veel zwangere vrouwen ervaren kan je hieronder lezen. Deze verschijnselen kunnen zich ook later in de zwangerschap voordoen.

Het uitblijven van je menstruatie

Een van de belangrijkste en duidelijkste symptomen van een zwangerschap is het uitblijven van je menstruatie (ongesteldheid). Het is ook mogelijk dat je wel menstrueert, maar dat deze lichter is en voor een kortere periode.

Gevoelige en opgeblazen borsten

Een ander kenmerk wat zich vroeg tijdens de zwangerschap kan voordoen is het krijgen van gevoelige en opgeblazen borsten. Je kunt dan gespannen borsten en tepels krijgen. Dit kan een pijnlijk gevoel opleveren. Je tepels kunnen tijdens een zwangerschap ook donkerder en groter worden.

Misselijk zijn

Misselijk zijn is een kenmerk dat zich vooral voordoet in de eerste drie maanden van je zwangerschap. Vaak gaat misselijkheid samen met overgeven.

Vaak moeten urineren

Tijdens een zwangerschap van 5 √° 6 weken kan het zijn dat je vaker moet plassen dan normaal. Wanneer de baarmoeder groeit komt er meer druk op de blaas te staan, waardoor je eerder moet plassen tijdens je zwangerschap.

Overige kenmerken zwangerschap

Hieronder volgen de overige kenmerken die je tijdens een zwangerschap kunt ervaren. Denk aan een hogere lichaamstemperatuur, vermoeidheid en hogere gevoeligheid voor smaak en geuren.

Hogere lichaamstemperatuur

De lichaamstemperatuur stijgt vlak na de eisprong met minimaal 0.3 graden Celsius. Dit betekend nog niet dat er een bevruchting heeft plaats gevonden. Wanneer er geen bevruchting heeft plaats gevonden zakt de temperatuur weer tegen het einde van de cyclus.

Vermoeidheid

Een van de overige kenmerken van zwangerschap is vermoeidheid. Een zwangerschap vraagt veel energie van je lichaam. Je lichaam is bezig met het verwerken van allerlei processen (zoals het groeien van je baby), waardoor er overdag een vermoeidheid kan ontstaan.

Hoge gevoeligheid voor smaak  en geuren

Ook kan een hoge gevoeligheid voor smaak en geuren ontstaan tijdens een zwangerschap. Kenmerken hiervan zijn dat voedsel soms heel anders smaken. Ook geuren kunnen opeens heel anders ervaren worden tijdens de zwangerschap. Luchtjes die bijvoorbeeld voor de zwangerschap als lekker ervaren werden, kunnen tijdens de zwangerschap opeens als vies gevonden worden.

Uitrekenen hoelang zwanger

Wanneer je zwanger bent is kun je uitrekenen hoelang je al zwanger bent. Dit kan op basis van een aantal gegevens, zoals de eerste dag van je menstruatie en het aantal dagen in je menstruatie.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact