Eisprong

De eisprong of ovulatie is een het vrijkomen van een rijpe eicel uit je eierstok. Éen keer per maand vindt dit proces plaats tijdens de menstruatiecyclus. De eisprong vindt in het midden van de cyclus plaats als in één van de twee eierstokken een eicel tot rijping komt en de eicel afstoot.

Wanneer vindt de eisprong plaats?

De eisprong vindt ongeveer in het midden van je menstruatiecyclus plaats. Dit houdt in dat je ongeveer 14 dagen voor je weer ongesteld zal worden de eisprong hebt. 

Zwanger worden bij eisprong

De eisprong is hét moment om zwanger te worden. Als je ovuleert ben je het meest vruchtbaar. Na de ovulatie heb je enkele uren waarin je eicel bevrucht kan worden door een zaadcel en kan uitgroeien tot een embryo en uiteindelijk een baby. Een eicel kan tot 12 uur blijven leven. Het is daarom aan te raden om je ovulatie te berekenen, om een zo groot mogelijke kans te hebben op zwanger worden. Je berekent je eisprong eenvoudig door een aantal gegevens over je menstruatie cyclus in een bereken programma in te voeren. Zo weet je wanneer jij het snelst zwanger kan worden. Om zwanger te worden bij je eisprong moet je vervolgens zorgen dat je seks hebt op de dag van je eisprong. Dit vergroot de kans dat er net een rijpe eicel vrijkomt of vrij is gekomen op het moment dat er zaadcellen beschikbaar zijn.

Zorg dat je al voor je eisprong seks hebt

Om er zeker van te zijn dat je op het juiste moment seks hebt en er een bevruchting kan plaatsvinden, is het verstandig om een dag of 5 voor de eisprong al te proberen om zwanger te worden. Zo ben je niet te laat. Een eicel blijft niet heel lang leven nadat deze is vrijgekomen, waardoor je al gauw te laat bent met het proberen om een bevruchting plaats te laten vinden.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact