Bevalling

De bevalling is de laatste fase van de zwangerschap. Er zijn verschillende soorten van de bevalling. Iedere vrouw heeft haar eigen voorkeur van waar en hoe ze wil bevallen. Er zijn 3 verschillende soorten van de bevalling:

  1. Standaard bevalling
  2. Ingeleide bevalling
  3. Keizersnede bevalling

Standaard bevalling

Bij een standaard bevalling wordt het kind op natuurlijke wijze op de wereld gebracht. Dit gaat met hard blazen en puffen. De standaard bevalling gaat in 3 fases.

Bevalling fase 1

De eerste fase is de ontsluiting. In deze fase begint je lichaam zich voor te bereiden op de bevalling. De baarmoederhals zal in deze fase van de bevalling langzaam open gaan. Hoelang het duurt voordat de baarmoederhals open is bij iedereen verschillend. Dit kan wel oplopen tot 24 uur, maar gemiddeld duurt dit 12 uur. Wanneer de vliezen gebroken zijn, kan de baby uit de baarmoeder geleid worden.

Bevalling fase 2

In de tweede fase wordt het kind op de wereld gebracht. Wanneer dit je eerste bevalling is, duurt dit ongeveer 1 á 2 uur. Wanneer je al is eerder bent bevallen dan kan dit sneller gaan. De weeën zullen nu op gang zijn gekomen. Door de samentrekkingen van je spieren, komt de baby naar buiten. Meestal komt het hoofdje van de baby als eerste eruit. Op de bevalling video is te zien hoe dit er ongeveer uit komt te zien.

Bevalling fase 3

De laatste fase van de bevalling is bevalling fase 3. Deze fase is de nageboorte. In deze fase moet de baarmoederkoek geboren worden. Dit wordt ook wel de placenta genoemd. Dit duurt ongeveer 20 minuten. De grootte van de baarmoeder zal direct afnemen na de bevalling. Na de bevalling zullen enkele toestanden in de gaten worden gehouden, zoals de bloedingen. Wanneer de bloedingen niet stoppen kan dit gevaarlijk zijn.

Ingeleide bevalling

Bij een ingeleide bevalling worden de weeën kunstmatig opgewekt. Voor een ingeleide bevalling wordt meestal gekozen om medische redenen.

Keizersnede bevalling

Er kan ook worden gekozen voor een bevalling met behulp van een keizersnede. Dit gebeurt meestal als er problemen ontstaan tijdens de bevalling. Zo kan de baby verkeerd om liggen of kan de bevalling te lang duren, waardoor voor een keizersnede wordt gekozen.

Hoe lang duurt een bevalling

Hoe lang de bevalling duurt is bij iedereen verschillend. De lengte van een bevalling kan van een uur tot wel meerdere dagen duren.

Andere pagina's bevalling

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact