5 weken zwanger

Je bent nu 5 weken zwanger en je baby is nu ongeveer 2 millimeter. Je baby krijgt van veel dingen twee stuks, zoals:

  • Armen
  • Ogen
  • Oren
  • Longen
  • Nieren

Deze ontstaan tegelijkertijd. Elke groep cellen heeft zijn eigen taak. Het is haast niet te geloven dat de ene groep voor een linkeroor zorgt, terwijl de andere groep een oor met dezelfde grootte en vorm voor de rechterkant ontwikkelt.

Tweeling

Je kunt ook zwanger zijn van een tweeling. Soms kan het gebeuren dat er in plaats van één, twee eitjes rijp worden en springen. Als deze eitjes allebei bevrucht worden en zich nestelen in de baarmoeder, krijg je een twee-eiige tweeling. Een eeneiige tweeling ontstaat wanneer één bevruchte eicel zich in twee delen splitst die beide een afzonderlijke vrucht vormen. De twee kinderen van een eeneiige tweeling zijn altijd van hetzelfde geslacht. Ze hebben dezelfde bloedgroep en dezelfde erfelijke eigenschappen.

Wat gebeurt er met jou?

Zit je voor je werk de hele dag achter een beeldscherm, dan hoef je niet bang te zijn dat de straling schadelijk is voor de baby. Waar je wel op dient te letten dat je regelmatig pauzeert, je lichaam ontspant en goede houding aanneemt. Doe je zwaar werk? Neem dan contact op met je werkgever, vakbond of bedrijfsarts. Je hebt recht op aangepast werk.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact