4 weken zwanger

Je bent 4 weken zwanger (de eerste maand van je zwangerschap). De tijd van de bevruchting tot week 12 is de belangrijkste tijd in het leven van je kind. In deze weken groeit de baby van één cel tot een minuscuul baby’tje. De organen en ledenmaten van de baby worden in deze weken gevormd en zijn of haar DNA heeft al voor een groot deel zijn persoonlijkheid en lichamelijke kenmerken bepaald.

Het begin van een baby

In de 4 weken zwanger zijn is de bevruchte eicel tot ongeveer 150 cellen uitgegroeid. De eicel heeft zich ingenesteld in de baarmoederwand en ontwikkelt zich tot een embryo. Hoewel hij nog kleiner dan een erwt is, worden de cellen al in groepjes verdeeld. In week 3 en 4 worden de eerste beginselen van het hart gevormd. In verhouding is het hart erg groot en het puilt uit het embryo. Rond week 7 klopt het hart zo’n 65 keer per minuut. In deze beginperiode groeit en verandert je baby het snelst.

Wat gebeurt er met jou?

Je bent over tijd en voelt je misschien iets opgeblazen, je hebt gevoelige, licht opgezette borsten of je bent emotioneler dan normaal. Dit zijn symptomen die ook bij een menstruatie toepasbaar kunnen zijn.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact