15 weken zwanger

Na 15 weken zwanger zijn kan je baby zijn of haar mondje en lippen bewegen. Je baby is nu 11 cm en weegt 90 gram. Zijn of haar hoofdje is zo groot als een koffielepeltje. Je baby kan nu al slikken en drinkt daarom soms kleine beetjes vruchtwater, waardoor hij zich wel eens verslikt en de hik krijgt. Dit kan geen kwaad, dus hierover hoef je je geen zorgen te maken.

Vallen of stoten tijdens de zwangerschap

Het kan zomaar gebeuren dat je een keer valt of jezelf hard stoot tijdens de zwangerschap. Dit is meestal geen probleem, omdat het vruchtwater de grootste klap voor je baby opvangt. Denk je toch dat er iets aan de hand is, neem dan contact op met de verloskundige.

Bandenpijn na 15 weken zwangerschap

Na 15 weken zwangerschap kan je zogenaamde bandenpijn krijgen, door het groeien van de baarmoeder. Verschillende banden waaraan de baarmoeder vastzit rekken namelijk uit door de zwangerschap, waardoor je een drukgevoel of een zeurderige pijn links of rechts in je onderbuik kan krijgen. Soms heb je hier de gehele zwangerschap last van. Dit is echter niet schadelijk, maar het loont wel om niet te zware dingen te tillen en af en toe een uurtje te rusten. 

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.

Copyright © 2010 - 2020 Zwanger-worden.com - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact